Strudel cu mere

05 aprilie 2013,

Carmenica a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de post.

Ingrediente:
250 g faina
doua linguri ulei
cca 100 ml apa plata
un praf de sare
3 mere
3 linguri zahar tos
doua linguri pesmet alb
o lingurita scortisoara macinata
50 g stafide
o lingurita esenta rom
zahar pudra

 

 

Mod de preparare
Intr-un vas, amestecam faina cu praful de sare, adaugam uleiul si treptat apa, pana obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitorul.
Il framantam putin cu mana si il lasam sa se odihneasca 10 minute.
In acest timp pregatim umplutura astfel:
– merele curatate de coaja si cotor, le taiem cubulete, apoi le amestecam cu stafidele, esenta de rom si un praf de scortisoara.
Intindem aluatul cat mai subtire, cu ajutorul unui sucitor, presaram peste el pesmet si scortisoara macinata.
La un capat al foii de aluat intindem umplutura ,acoperim cu o parte din foaia de aluat si rulam pana obtinem un sul.
Ungem o tava cu putin ulei, asezam sulul de aluat, il intepam din loc in loc cu o furculita si introducem tava in cuptorul deja incalzit. Coacem 30 de minute, pana capata o culoare aramie.
Dupa ce s-a racit, taiem strudelul in bucati potrivite si pudram cu zahar pudra.

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita