Iata o delicioasa retete de Sarmale de post cu orez si ciuperci.
INGREDIENTE Sarmale de post cu orez si ciuperci
Foi de vita de vie (pentru cantitatea asta de compozitie, aproximativ 50 foi)
Orez 350 gr
Ulei 150 gr
Pasta de tomate 100 gr
Morcovi 200 gr
Ceapa 200 gr
Boia de ardei dulce, dupa gust
Sare, dupa gust
Piper, dupa gust
Patrunjel verde 50 gr
Ciuperci (eu am folosit ciuperci champignon)150 gr
Supa de legume 150 ml.
MOD DE PREPARARE Sarmale de post cu orez si ciuperci
Ceapa si patrunjelul se curata si se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare.
Ciupercile se curata de pielita si se taie lamele.
Intr-o cratita se incinge uleiul in care se calesc ceapa, morcovul si ciupercile.
Se adauga orezul spalat, patrunjelul si se inabusa cu 100 ml de supa de legume fierbinte.
Se dilueaza pasta de tomate cu 50 ml de supa de legume si se pune peste amestecul cu orez, apoi se da gust cu boia, sare si piper.
Din aceasta compozitie (cand s-a racorit putin) se ruleaza sarmalele (eu le fac cu mana, dar daca sunteti norocosi sa aveti o masina de rulat sarmale, terminati mai repede).
Sarmalele obtinute se asaza una langa alta intr-o cratita in care, pe fund, s-a pus un strat de frunze de vita de vie. Un alt strat de frunze de vita de vie se asaza si deasupra sarmalelor, pe ultimul strat de sarmale.
Separat se infierbanta putina apa, suficient de multa cat, turnata in oala cu sarmale, sa acopere putin sarmalele.
Sarmalele se fierb la foc mediu, pe ochiul de la aragaz aproximativ 1ora, dupa care se dau pentru 15 minute la cuptor (incins in prealabil la 180-200 grade/mediu-tare).
Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video