In perioada postului inlocuiesc delicioasele sarmalute cu carne, cu sarmale de post cu ciuperci! Sunt foarte gustoase!
Ingrediente Sarmale de post cu ciuperci
o varza murata
10 g orez
100 g suc de rosii
300 g ciuperci
2 morcovi
marar
piper boabe – 10-15 boabe
o lingura ulei
2 cepe
Mod de preparare Sarmale de post cu ciuperci
Ceapa o curatam, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Intr-o oala fierbem putin in apa cu sare ciupercile taiate. Le scoatem, le punem intr-un castron si amestecam cu ceapa, morcovul curatat si dat pe razatoare si orezul! Amestecam bine. Separam foile de varza si umplem cu amestecul obtinut! Le punem intr-o oala, punem si sucul de rosii deasupra si piperul boabe. Completam cu apa si punem oala pe foc. Incercam cu o furculita cand sunt gata! Serviti alaturi de mamaliguta!
Incearca si aceasta reteta video