Carmenica a participat la concursul nostru cu aceasta delicioasa reteta de post.
Ingrediente
400 g aluat foietaj
zahar tos
scortisoara macinata
zahar pudra
Mod de preparare
Amestecam zaharul cu scortisoara.
Se presara pe masa de lucru zahar si scortisoara de dimensiunea foii de aluat, asezam foaia peste zahar si presaram si peste foaie amestecul de zahar si scortisoara.
Trecem cu sucitorul peste foaie, apoi incepem sa rulam cele doua capete opuse pana la mijloc. Dupa fiecare pliere a foii se trece usor cu sucitorul deasupra.
Cu un cutit taiem felii subtiri din aluat, apoi le asezam pe o tava si le tinem la rece 15 minute, dupa acest timp le scoatem si le asezam in tava de copt prevazuta cu hartie de copt.
Palmierii se asaza la distanta intre ei, la copt isi vor mari volumul
Se coc 15 minute pana se caramelizeaza.
Se servesc pudrati cu zahar pudra.