Iata o delicioasa retete de paine de casa de post.
Ingrediente Paine de casa de post
– 1 kg faina de grau
– 1 cub drojdie ,25 gr
– apa
– un varf de cutit de zahar
– sare
– mac (optional)
Mod de preparare Paine de casa de post
Intr-un lighenas se pune drojdia si un cutit de varf de zahar si se amesteca pana se lichefiaza drojdia, pregatim maiaua, se adauga cca 100 gr apa calda peste drojdie si 2-3 linguri de faina, amestecam si se pune la un loc caldut pana se dubleaza cantitatea. Dureaza cam 15 minute.
Dupa ce a crescut adaugam restul de faina, sare si apa calda, cca 300 ml, daca este necesar se mai adauga apa calda sau faina si se framanta bine, nu mai putin de 30 de minute.
Dupa ce am framantat bine punem la crescut intr-un loc caldut pentru cca o ora, intre timp pregatim 2 tavi (ca pentru cozonac) le ungem cu putin ulei sau punem hartie de copt, si facem painile, impletim exact ca la un colac, vor iesi 2 paini, le punem in tava si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul sau se umplu tavile, optional presaram mac deasupra, apoi le punem in cuptorul incalzit. Nu se deschide cuptorul 25 minute, dupa 25-30 de minute verificam daca sunt gata, trebuie sa fie putin rumene deasupra.
Incearca si aceasta reteta video