Va recomandăm o rețetă culeasă de Simona Lazăr de la Mănăstirea Cămărășasca, Târgu Cărbunești, județul Gorj: Musaca de post
Ingrediente Musaca de post, ca la manastire
7-8 cartofi mai mari,
3-4 morcovi mari,
2-3 cepe,
400 g ciuperci albe de cultură,
o linguriță de amidon,
sare, ulei pentru prăjit,
două roșii
o legătură mică de pătrunjel verde.
Mod de preparare Musaca de post, ca la manastire
Cartofii se taie în rondele groase de jumătate de centimetru, se prăjesc în ulei, după care se scot pe un șervet absorbant și se lasă la scurs.
Morcovii, tăiați rondele, ceapa – tăiată fideluță și ciupercile, tăiate în felii mai mari se călesc la rândul lor, lăsându-le până scade zeama destul, iar la sfârșit se pune sare după gust și o linguriță de amidon pentru a lega compoziția.
Într-un vas termorezistent (de opreferat într-un vas de lut, pentru că prinde un gust mai bun) se pune un strat de cartofi, unul de umplutură și iarăși un strat de cartofi. Deasupra se așază frumos felii grpase de roșii și pătrunjel tocat mprunt (cine dorește poate stropi musacaua cu suc de roșii preparat în casă).
Se dă la cuptor pentru 10-15 minute, cât să se rumenească. Se servește caldă sau rece.
Gasesti si alte retete delicioase pe AntenaSatelor.ro.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com