Pentru zilele in care nu ai pofta de carne, incearca aceasta reteta de Mancarica de linte.
Ingrediente Mancarica de linte
1 ceapa mare
5-6 catei usturoi
1 morcov mare
1 ardei rosu
300 gr linte deshidratata
1 legatura mare de marar
sare, piper dupa gust
500 gr bulion
2 linguri de ulei masline
Mod de preparare Mancarica de linte
Intr-o oala mare cu apa lasam lintea sa se inmoaie cca 2 ore dupa care o punem la fiert cca 1 ora impreuna cu morcovul si ardeiul maruntit. Dupa ce s-au fiert legumele, le strecuram si le dam deoparte intr-un castron. In aceeasi oala punem uleiul de masline si calim ceapa si usturoiul, adaugam bulionul impreuna cu sarea, piperulsi le lasam sa se incinga 5 min. Peste ele punem lintea fiarta, morcovul si ardeiul. Amestecam bine din cand in cand si lasam mancarea la foc mic cca 30min. Dupa 20 min. adaugam mararul tocat si mai lasam inca 10 min. mancarea pe foc.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video