Va propunem un meniu rustic, asa cum se face in partile Moldovei: mancarica de fasole boabe in mamaliguta.
Ingrediente Mancarica de fasole boabe in mamaliguta
pentru mamaliguta: 300 g malai, 1 praf de sare, o cana cu apa, 1 lingura untura, ulei
pentru mancarica: 250 g fasole boabe, radacinoase (ceapa, morcov, patrunjel), pasta de rosii, condimente: sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin, verdeata, 1 ceasca de ulei (untura)
Mod de preparare Mancarica de fasole boabe in mamaliguta
– facem o mamaliga obisnuita si cand e gata, luam cu lingura si asezam in forma dorita; luam surplusul si umplem cu mancarica de fasole, care se face asa:
– punem de cu seara fasolea la inmuiat; fierbem apoi, schimband mai multe ape
– adaugam radacinoasele tocate cubulete, condimentam si lasam sa fiarba.
– intr-o tigaie calim in ulei 2 cepe tocate marunt, punem pasta de rosii si apoi adaugam fasolea fiarta; lasam sa mai fiarba pana scade si se formeaza un sos legat; adaugam verdeata (Patrunjel verde sau marar verde!)
Cu aceasta mancarica umplem formele noastre de mamaliguta, asezam alaturi muraturi de sezon si servim fierbinte!!
Daca nu e post putem pune cateva felii de salam, kaiser , sunca afumata sau ce avem la indemana prin frigider, cand pregatim mancarea.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com