Insistam mult asupra cepelor romanesti, ele au un cu totul alt gust fata de cepele “europene”. O ceapa romaneasca este de dimensiuni mici si medii, turtita la capete. O ceapa europeana este mare si bombata. Diferenta din punctul de vedere al gustului este aceea ca o ceapa europeana este doar iute, in timp ce o ceapa romaneasca are aroma, gust si o oarecare dulceata, pe langa iuteala.
Avocado se taie in doua, se scoate samburele cu ajutorul unui cutit, apoi jumatatile se curata de coaja si se taie cubulete, pe o farfurie. Foarte repede, se toarna peste cubulete putina zeama de lamaie, pentru ca altfel avocado oxideaza, isi schimba culoarea si capata un aspect foarte neplacut.
Apoi se aseaza intr-un vas mai inalt cubuletele de avocado, rosiile, cateii de usturoi si o singura ceapa din cele doua. Se adauga sare, restul de zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Cu ajutorul blenderului, bucatelele pline de multivitamine se transforma intr-o pasta. A doua ceapa se toaca fin si se adauga asa, separate toccata, pentru o consistenta mai placuta. Se gusta si se mai adauga, in functie de preferinte, sare sau lamaie sau ulei. Exista posibilitatea, pentru cine prefera, sa se adauge si o lingurita de maioneza.
Pasta astfel obtinuta se poate da copiilor pe felii de paine prajita care, decorate cu imaginatie – cu bucatele de masline, bucatele de albus de ou fiert si mici bucatele de branza – pot fi mancate cu o mare placere. Feliile de paine prajita mai pot fi inlocuite cu crackers integrali sarati, plini de fibre.
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: guacamole, reteta guacamole