Ghiveci de legume

18 noiembrie 2021,
Ghiveci de legume

Oanap85 a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Ghiveci de legume.

 
 

Ingrediente Ghiveci de legume

 

-1 morcov
-1 ardei gras
-200 gr bame sau o felie de varza alba
-1/2 ceapa
-1 dovlecel
-100 g telina
-100 gr radacina de patrunjel
-o vanata
-2 rosii
-100 ml ulei
frunze de telina si patrunjel proaspete

 
Mod de preparare Ghiveci de legume


Legumele se spala si se curata.
Ceapa se taie feliute, morcovul, telina, patrunjelul in felii de 1/2 de cm. Toate sa calesc 3-4 minute in tot uleiul la foc mic. Dupa aceea se toarna apa fierbinte si se adauga o 1/2 lingurita de sare. Cand fierb in clocot se adauga bamele care au fost oparite de dinainte sau varza taiata fideluta, se lasa sa fiarba la foc mic acoperite (eu le-am pus la cuptor) pana cand se inmoaie bine, daca mai este nevoie se adauga apa cand scade sosul, dupa ce s-au inmuiat se adauga ardeiul taiat felii subtiri, dovlecelul taiat cuburi mici, vanata (care trebuie taiata dfinainte in sferturi mici presarata cu sare iar dupa vreo 30 de minute stoarsa, rosiile taiate in felii de 2 cm, se amesteca si se dau iar la cuptor acoperite sau la foc mic pe aragaz. Se lasa sa fiarba cca 30 de minute, nu se amesteca ca sa nu se terciuiasca. Dupa ce au fiert se mai lasa 10 minute descoperite in cuptor ca sa mai scada apa/sosul si sa se ridice uleiul. Deasupra se presara patrunjel verde tocat si o frunza mica de telina, tocata.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita