Carmenica a trimis aceasta delicioasa reteta de Ghiveci de legume.
Ingrediente Ghiveci de legume
200 g fasole verde
200 g fasole rosie
1 dovlecel
1 cartof
2 ardei gras rosu
1 morcov
3 – 4 ciuperci proaspete
doua cepe
doua rosii
o vanata micuta
sare
piper macinat
oregano uscat
100 ml ulei
300 ml apa
Mod de preparare Ghiveci de legume
Ceapa, cartoful si morcovul se curata de coaja, se spala, apoi se taie felii potrivite.
Dovlecelul si vanata se folosesc cu coaja, se spala, li se taie codita, apoi le taiem cubulete.
Ardeiul se curata de codita si cotor, se spala, apoi taie cuburi potrivite.
Rosiile si ciupercile spalate le taiem felii.
Intr-o craticioara calim ceapa in ulei pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovul si vanata. Dupa cateva minute adaugam fasolea verde, ardeiul gras si cartoful, lasam sa se caleasca impreuna 10 minute, acoperite cu un capac.
Adaugam apa, rosiile si dovlecelul, lasam sa fiarba usor 10-15 minute, apoi adaugam fasolea rosie si dam gust cu sare, piper si oregano .
Se serveste cald sau rece, excelent in perioada postului!
Incearca si aceasta reteta video