Va propunem o reteta de desert de post, fursecuri cu nuca, ce poate fi preparata rapid si placut seara alaturi de cei mici. Este un dulce de casa gustos si sanatos, mai ales pentru prezenta nucii in compozitie. Ce beneficii are nuca pentru sanatate cititi aici in articolul Sfatulparintilor.ro pe aceasta tema.
Timp de preparare: 40 minute + timpul de coacere si pastrare la rece
Ingredientele Fursecuri cu nuca
300 g faina
200 g nuci macinate
150 g zahar tos
200 g margarina
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar pudra
esenta de vanilie si esenta de migdale
sare
Mod de preparare Fursecuri cu nuca
Margarina se lasa la inmuiat la temperatura camerei circa o ora. Apoi se freaca energic cu zaharul tos vreo 15-20 minute pana devine spuma.
In compozitia de margarina si zahar se adauga zaharul vanilat, nucile (sau alune macinate, dupa preferinta), un vart de cutit de sare, esenta de vanilie si esenta de migdale (dupa gust) si faina cat cuprinde compozitia.
Aluatul se framanta bine 12-14 minute apoi se tine la rece 2 ore.
Se intinde o foaie groasa de 5-6 milimetri cu facaletul si se decupeaza fursecurile sub diverse forme, dupa preferinte, apoi se pun intr-o tava neunsa si tapetata cu foaie de copt.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si fursecurile se coc 30 minute la foc mediu.
Fursecurile calde se dau prin zahar pudra apoi se aranjeaza pe un platou.
Incearca si aceasta reteta video