Oanap85 a trimis aceasta delicioasa reteta de post.
Ingrediente Ciuperci cu orez
-500 gr ciuperci champignon
-100 gr orez, bob lung
-1 ceapa
-200 ml suc de rosii
-daca aveti ghiveci de zarzavat pentru iarna, daca nu legume proaspete (ardei, un morcov, patrunjel, telina)
-sare
-piper
-ulei
Mod de preparare Ciuperci cu orez
Spalam toate ingredientele, ceapa o curatam si o tocam marunt si o punem la calit un minut intr-o cratita cu 2,3 linguri de ulei, ciupercile le taiem feliute sau cuburi si le punem peste ceapa, acoperim si lasam 3,4 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa apoi adaugam sucul de rosii sare si piper (puteti pune in loc de suc de rosii si o lingura de pasta de rosii amestecata cu apa) si 2,3 linguri de zarzavat sau 200 gr legume proaspete date pe razatoare, (atentie: zarzavatul nu trebuie sa fie sarat, in cazul in care e sarat nu mai puneti sare si puneti zarzavat atat cat sa nu fie prea sarata mancarea) lasam sa fiarba cca 15 minute, intre timp ciupercile lasa si ele apa, apoi adaugam orezul si acoperim (daca credeti ca mai este nevoie de apa mai adaugati insa apa sa fie fierbinte) mai lasam 10 minute pana pana se umfla orezul si trage toata apa, apoi stingem focul presaram patrunjel tocat deasupra.
Incearca si aceasta reteta video