Iata o reteta de cartofi noi cu sos de usturoi, numai buni pentru o zi in care tii post.
INGREDIENTE Cartofi noi cu sos de usturoi
-500 gr cartofi noi mai mici
-1 capatana de usturoi mai mica
-2 linguri ulei
-1 lingura otet
-ulei pentru prajit
-sare
MOD DE PREPARARE Cartofi noi cu sos de usturoi
Cartofii se pun intr-un castron cu apa rece si se lasa 15 minute. Curatam apoi cartofii cu un burete mai abraziv (nu se curata de coaja, doar se spala). Se lasa apoi cartofii la scurs. Intr-un vas mai inalt (eu am folosit un tuci de fonta, asa nu se lipesc) punem ulei si il punem la incins. Cand uleiul este incins se pun cartofii. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot pe un prosop absorbant. Intre timp pregatim sosul de usturoi. Curatam si pisam bine usturoiul. Adaugam uleiul, sare si otetul si mestecam bine pana capata consistenta unei maioneze. Servim cartofii noi alaturi de sos.
Incearca si aceasta reteta video