Zilele de post vor trece mai usor cu asa minune de reteta: Ardei umpluti de post!
Ingrediente Ardei umpluti de post
16-18 ardei grasi nu prea mari
250 g ciuperci
1 cana de orez – cam 100 gr
1 ceapa
1 cutie rosii in suc sau 4 linguri bulion
patrunjel verde
sare, piper, ulei
Mod de prepare Ardei umpluti de post
Ceapa se toaca si se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate si orezul, spalat in prealabil. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o cana de apa, se adauga 1 lingura de delikat si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se stinge focul, se adauga verdeata tocata. Cu acest amestec se umplu ardeii. Ardeii umpluti se aranjeaza intr-o cratita. Se toaca rosiile si se pun, impreuna cu sucul de rosii, peste ardeii umpluti. Se adauga si apa cat sa acopere ardeii. Se acopera cratita cu ardei umpluti si se da la cuptor 45 – 60 min.Pota buna.!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com