Ultimele

Ciuperci țărănești

Retetele tale » Ciuperci țărănești
Ciuperci țărănești

Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de ciuperci. În postul Paștelui, în casele care respectă tradiția, vei afla la vremea aceasta ciuperci feliate și uscate, care se adaugă în cratiță, după ce le-ai rehidratat cu apă clocotită. Dacă ai totuși ciuperci proaspete la îndemână, atunci rețeta aceasta îți va fi de folos.

 

 

Ingrediente Ciuperci țărănești

 

500 g ciuperci,

o ceapă,

două linguri de untdelemn,

o lingură de făină,

sare,

piper,

o legătură de mărar;

facultativ: 100 g smântână.

 

 

Mod de preparare Ciuperci țărănești

 

Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.

 

Rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău de Simona Lazar.

 

Alte retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: august 12, 2022