Bame cu ciuperci si orez

27 august 2021,
Bame cu ciuperci si orez

Monica Marton a trimis o reteta delicioasa de Bame cu ciuperci si orez.

 

 

Ingrediente Bame cu ciuperci si orez

necesare pentru 2 portii:
· un usturoi verde sau 3 catei de usturoi;
· o lingura de ulei de folarea soarelui;
· 500 de grame de ciuperci taiate in doua daca sunt mici sau sferturi daca sunt mari;
· 250 de grame de bame taiate in 2-3 bucati in functie de marime;
· 250 de grame de orez;
· o jumatate de legatura de patrunjel;
· o pastaie de cardamom sau un varf de cutit de cardamom macinat;
· un varf de cutit de turmeric (sofran Indian/curcuma) macinat;
· sare.

 

Mod de preparare Bame cu ciuperci si orez


Spalati usturoiul, bamele, ciupercile, patrunjelul, orezul. Puneti uleiul in wok (cratita), cand s-a incins puneti in el usturoiul tocat, il lasati sa se incalzeasca putin. Adaugati ciupercile si bamele spalate, curatate, taiate si orezul spalat (prefiert). Adaugati apa cat sa acopere legumele din cratita si un praf de sare. Acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba. Daca nu achizitionati orez prefiert, il puneti sa stea in apa inainte cu cateva ore de preparare sau il puneti doar pe el in cratita 10 minute la fiert si apoi adaugati ciupercile si bamele. Dupa 20-25 de minute, in functie de intensitatea focului, adaugati turmeric, cardamon si patrunjelul spalat si tocat si opriti focul.
Puteti sa serviti mancarea cu o salata de mango sau orice alta salata.
Poftă bună!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita