Doina-Sidonia are pregatita o minunata reteta de salata ruseasca cu sos vinegrette sau tartar.
Ingrediente Salata ruseasca cu sos vinegrette sau tartar
Pentru salata:
2 morcovi
4 cartofi o sfecla rosie fiarta (coapta)
1 ceapa rosie
70 g mazare verde
2 castraveti murati 2 frunze salata verde
sare
piper
Pentru sos vinegrette:
3 linguri otet balsamic rosu Monini
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingurita mustar 1 catel usturoi
sare
piper
Pentru sos tartar:
200 ml iaurt degresat 0,1% grasime
1 lingurita mustar
un fir ceapa verde
sare
piper
Mod de preparare Salata ruseasca cu sos vinegrette sau tartar
Curatam, spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.
Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.
Tocam marunt si ceapa, apoi castravetii ii taiem cubulete. Sfecla o dam pe razatoare.
Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.
Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castravetii si iar morcovii.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.
Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.
Eu am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita, marar verde si o frunzulita de salata verde.
Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pana se omogenizeaza.
La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor dar foarte gustos.
Pofta mare !
Incearca si aceasta reteta video