Vara ne-a cotropitpetotisiparcanici un fel de mancare nu ne maiademeneste, oricat de gustossau de aratosarfi. Parcadoarsalatelesuntcomestibileintr-operioada in care sisoarele se topeste. Tocmai de aceea v-am rezervat o retetaorientala, hranitoaresiracoritoarevenitatocmai din insoritulLiban. SalataTabboulehestemaimultdecat perfecta pentruzileletoride de vara. Iata de ceavemnevoie.
Ingrediente Tabbouleh
– 1 kg rosii – 5 legaturipatrunjel – 2 lamai – 5 lingurigermeni de griu – sare , ulei de masline
Mod de preparare Tabbouleh
Mai intaispalamgermenii de graufoartebine, apoi ii lasam la inmuiat in aparece (cat sa i acopere). Taiemrosiilecubuletemici. Patrunjelul se toacamarunt. Candgermenii s-au inmuiat ii amestecam cu rosiilesipatrunjelul. La final punemsarea, sucul de la lamaisiulei de masline.