Iata o salata gustoasa si plina de vitamine, ideala pentru zilele in care tii post.
INGREDIENTE Salata de sfecla
-3 bucati de sfecla mai mari
-1 bucata hrean (obtional)
-sare
-ulei
-otet
MOD DE PREPARARE Salata de sfecla
Spalam sfecla cu apa calduta si o punem la cuptor la foc potrivit. Sigur cine doreste poate curata sfecla de coaja si o poate fierbe, dar mie mi se pare mult mai gustoasa coapta. Eu am lasat-o la cuptor circa 2 ore (acum depinde de puterea fiecarui aragaz). Sfecla este coapta cand intra usor furculita sau o scobitoare in ea. O lasam sa se raceasca bine, apoi o curatam de coaja. Dam sfecla pe razatoarea cu gauri mari. Radem hreanul pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un castron amestecam sfecla, hreanul, ulei, sare si otet dupa gust. Putem servi salata simpla sau cu diverse preparate.
Incearca si aceasta reteta video