Pentru mesele de sarbatoare, Salata de boeuf este nelipsita.
Ingrediente Salata de boeuf
– 7 cartofi
– 4 morcovi
– 1 ceasca mazare
– 5 castraveti murati
– 500 g piept de pui
– mustar
– 500 g maioneza
– sare
– piper
– masline negre
Mod de preparare Salata de boeuf
Etapa 1: Se fierbe pieptul de pui, morcovii, cartofii si se pun la racit. Carnea se dezoseaza, se arunca pielea si taie in bucatele mici. Se maruntesc si restul ingredientelor, cartofii, morcovii, castravetii.
Etapa 2: Se pun toate intr-un vas mare se adauga si mazarea fiarta din cutie, se pune maioneza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ia cu lingura amestecul si se intinde pe o farfurie. Se unge cu maioneza tot amestecul.
Etapa 3: Se ormeaza cu felii de ou, masline, patrunjel verde , gogosar rosu castraveti murati. Nu recomand ornarea cu bucati de rosii deoarece zeama se scurge in salata si ii modifica gustul.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com