Salata Cezar

22 noiembrie 2020,
Salata Cezar

Iata o alta reteta trimisa de Carmenica: Salata Cezar.

 

Ingrediente Salata Cezar


7-8 frunze salata proaspata
150 g piept de pui la gratar
5 fileuri anchois (hamsii)
3 cartofi medii curatati
un ou fiert
150 g iaurt
o lingurita parmezan ras
un plic Dressing pentru salata Cezar
3-4 picaturi sos Worchester
un praf piper alb macinat
400 ml ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare Salata Cezar


Spalam frunzele de salata, apoi se zvanta si se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Luam cate 5-6 felii de cartofi,le rasucim cu atentie intre degete si formam buchetele mici, baza fiecarui buchetel o prindem cu o scobitoare.
Incingem uleiul, intr-o craticioara inalta si rumenim buchetele de cartofi, cca 3 min, intorcandu-le des pe toate partile.
Le scoatem cu paleta si le asezam pe prosoape de hartie, sa se scurga uleiul.
Intr-un castronel omogenizam iaurtul, sosul Worchester si dressingul pentru salata, iar sosul format il tinem la rece pana in momentul servirii.
Montam o parte din salata verde, adaugam cateva fasii de piept, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si anchois (hamsiile).
Pe marginea salatei montam buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram cu piper alb si putin parmezan ras.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita