Iata un preparat nelipsit de pe mesele de sarbatori: Salata boeuf.
Ingrediente Salata boeuf
250 g piept de pui, 5 morcovi, 1 patrunjel, 4 cartofi, 250 g mazare, 6 castraveti murati, 2 oua, 300 ml ulei, 1 lingura mustar, sare, piper
Mod de preparare Salata boeuf
Se pun la fiert pieptul de pui, patrunjelul si morcovii in apa sarata. Cartofii se fierb in coaja, separat. 1 ou se fierbe 10 minute.
Din galbenului oului fiert si un galbenus crud, adaugand ulei treptat se face o maioneza de casa, in care la final se adauga o lingurita mustar.
Morcovii, patrunjelul, cartofii, carnita si catravetii murati se taie cubulete mici sau se dau prin razatoare, se amesteca si se condimenteaza dupa gust.
Se adauda maioneza facuta anterior si se amesteca bine. Compozitia se pune in vase potrivite si se acopera cu un strat subtire de maioneza.
Se orneaza dupa placul fiecaruia, eu am ales om de zapada si bradut impodobit.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com