Iata o noua reteta trimisa de Akyanca: Salata de boeuf.
Ingrediente salata boeuf
300 g cartofi, fierți în coajă și tăiați cubulețe,
300 g morcovi la fel
300 g mazăre boabe, fiartă și ea,
castraveți la otet,astia sunt preferatii mei, curățați de coaja , tocați cubulețe și scurși cat se poate de bine, maioneza din 2 gălbenușuri (adică vreo 500 g),
plus cam orice doriți pentru decor: gogoșari în oțet, măsline, oua fierte tari, rosii, dar eu am ales ce-mi place mie cel mai mult clatite taiate .
Mod de preparare salata boeuf
Amestecați bine legumele cu carnea, murăturile și cam 2/3 din maioneza, puneți compoziția pe un platou întindeți frumos și uniform deasupra restul de maioneză și decorați cum credeți dumneavoastră de cuviință. Eu am facut coca ca pentru clatite ,le-am uns cateva cu branza almete ,iar altele cu marar. La final, rețineți că e bine ca salata noastră Boeuf să stea câteva ore în frigider înainte de servire, să ajungă toate aromele să conviețuiască .Ca sa nu se desprinda de pe salata,cat a stat la frigider,le-am infipt cate un scobitor.
Sa aveti pofta!
Incearca si aceasta reteta video