Ultimele

Tort alb-negru

Retetele tale » Tort alb-negru » Pagina 2
Tort alb-negru

Mod de preparare Tort alb-negru

Blat:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, se mixeaza 5 minute, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, cacaoa, esenta de rom. Mixam bine, apoi rasturnam compozitia intr-o tava rotunda potrivita ca marime, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt,. Se lasa circa 15 min la foc mediu. Se scoate si se lasa la racit. Dupa care se taie in 3.

Crema tort:

Se fierb ouale intregi la bain maire cu zaharul si cele 3-4 linguri de cacao pana se ingroasa ca o crema normala pentru prajituri, dupa ce o luam de pe foc si o lasam 5 min la racit adaugam untul frecat bine. Omogenizam crema si o dam la frigider, pana in momentul folosirii.

Sirop:
Se fierbe apa cu zaharul timp de 4 minute. Dupa ce se raceste se foloseste la insiropat blaturile de tort.

Plastelina de ciocolata pentru trandafirasi:

In ambele cazuri topim ciocolata la bain maire, omogenizam bine, dupa care adaugam mierea. Luam de pe foc amestecam energic cu o lingura de lemn iar in momentul in care observam ca incepe sa se branzeasca o luam in maini la framantat, pentru a scoate grasimea din ciocolata. Ciocolata neagra avand un continut ridicat de grasimi si cacao va trebui framantata mai mult. Se pun in folii si se lasa la frigider (recomandarea mea este ca aceasta plastelina sa o preparati cu o saptamana doua inainte de a o folosi).

 

Trandafirasi din plastelina:

Se scoate plastelina din frigider se incalzeste usor in maini, se formeaza bilute mici (cat un drajeu de ciocolata) pe care le punem intre 2 folii alimentare de plastic, le aplatizam usor cu sucitorul, avand grija sa nu le facem prea subtiri, pentru ca vor fi greu de modelat. Se dau la frigider cam 10 min, se ia o scobitoare, se pune in varful ei o biluta de ciocolata dandu i forma unui con (acesta va fi mijlocul trandafirului), apoi se ia cate o bucatica aplatizata si se aseaza de jur imprejurul conului, apasand usor in partea de jos, si tot asa repetam figura, pana ajungeti la marimea dorita a trandafirasului (poate fi format din 4 pana la 8 petale). Dupa ce ii terminam de confectionat, unul cate unul ii infigem intr-o bucata de poliester si ii punem repede la frigider. Trebuie sa lucrati langa frigider tot timpul:)

Precizare trandafirasii trebuiesc facuti macar cu o zi inainte de a fi pusi pe tort sau prajitura. Cu cat stau mai mult in frigider cu atat vor rezista mai mult 🙂

 

Pasta de zahar:

Gelatina se amesteca cu apa si se pun la baie de aburi (bain marie),cand se incalzeste putin se adauga margarina si mierea energizanta. Amestecam usor pana se dizolva margarina. Luam de pe foc si lasam un pic la racit. Separat intr-un castron cernem 300-400 gr zahar pudra, facem putin loc in mijloc si adaugam lichidiul de mai sus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Cand nu mai putem amesteca cu lingura, rasturnam compozitia pe masa de lucru presarata cu zahar pudra, framantam adaugand zahar pudra pana cand pasta nu se mai lipeste de masa, devenind ca un aluat. Se poate folosi imediat sau se poate tine la frigider in folie de plastic pana in ziua folosirii, cu conditia sa le scoateti din frigider cu 2 ore inainte de a o folosi (se framanta bine bine cu zahar si umezind un pic aluatul cu apa, ea fiind rece de la frigider are tendinta de a se sfarama la inceput, dar isi revine dupa 20 min de framantat). Se intinde cu sucitorul o foaie de 1-2 cm grosime pentru a se putea aseza pe tort.

Asezam primul blat pe tava de tort, il insiropam usor cu o lingura (nu mai mult de 6 linguri de sirop), punem un strat de crema, apoi cateva felii de kiwi. Asezam al 2 lea blat il insiropam si pe acesta, apoi crema si kiwi. Al 3 lea blat nu il vom insiropa, il vom acoperii in schimb cu crema precum si marginile tortului, pentru ca pasta de zahar sa se poata lipi bine, ca un invelis:). Luam pasta de zahar, o rulam usor pe sucitor pana la jumatate si o asezam cu grija peste tort. Apasam usor cu mainile deasupra apoi pe margini, pasta de zahar, apoi taiem usor surplusul de pasta de jur imprejur, apoi Infigem trandafirasii cum dorim pe tort, lateral in mijloc, pe margini,depinde de imaginatia fiecaruia, va puteti juca si decora cum doriti dvs.

Puneti la frigider pana in momentul servirii.
Este mult de munca dar gustul este colosal si veti fi foarte foarte apreciate de cei din jur:)

Va doresc Pofta buna!

 

Incearca si aceasta reteta video

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: septembrie 23, 2020