Iata o reteta deosebita trimisa de o prietena a site-ului nostru, Carmenica: Sărmăluțe cu fasole roșie.
Ingrediente Sărmăluțe cu fasole roșie
o varză murată
480 g fasole roșie (conserva)
2 cepe
100 g orez
400 g ciuperci conservă
400 g roșii decojite conservă
1 morcov
cimbru
2-3 foi dafin
ulei
delikat dupa gust
Mod de preparare Sărmăluțe cu fasole roșie
Separăm frunzele mari de varză, eliminăm nervurile mai groase, iar restul frunzelor rămase le tocăm mărunt. Călim în puțin ulei ceapa tăiată mărunt, ciupercile felii, morcovul ras și orezul. Adăugăm 3 linguri de suc de roșii, 2-3 linguri apă, cimbru și delikat după gust. Când începe orezul să înflorească adăugăm fasolea roșie, amestecăm lejer și lăsăm compoziția să se răcească. După 10-15 minute ,începem să formăm sarmalele, punând în mijlocul fiecărei frunze de varză câte o lingură de compoziție, le rulăm și le așezam într-o crăticioară, pe fundul căreia am turnat puțin ulei, am așezat un strat de varză tocată, foi de dafin și cimbru. Adăugăm roșiile decojite,turnăm apa cât să acoperim sărmăluțele și dăm la cuptor,să fiarbă și să se rumenească sărmăluțele.
Servim cu ardei iute!
Incearca si aceasta reteta video