Iata o delicioasa reteta de Saraillie.
Ingrediente Saraillie
un pachet de foi de placinta,
300 grame nuci,
300 ml de miere,
500 ml de apa, ulei,
150 g de zahar,
un plic de zahar vanilat,
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare Saraillie
Se marunteste nuca (eu am bagat-o la robotul de bucatarie). Foile de placinta se intand si se taie in 4. Fiecare foaie se unge cu pensula cu ulei. Se folosesc 2 foi pt a forma ruloul. In mijloc se pun nucile si la capete se apasa putin. Ar trebui sa ajunga intr-o tava de cuptor.
Tava de cupor se unge cu ulei si se asaza rulurile in ea. Se unge si deasupra tot cu ulei. Se baga la cuptor la temperatura medie.
Siropul se formeaza din miere, zahar, zahar vanilat, apa, scortisoara. Se lasa cam 5-10 minute pe foc. Se pune la racit si se toarna peste rulourile tot racite. Nu se pune cand siropul este fierbinte ca nu ies bune.