Retetele Gospodinei Corporatiste: Cum sa preparati cea mai delicioasa varza de Bruxelles

07 ianuarie 2014,
varza de Bruxelles - mette-van-der-linden-q3Ti1x2zcN4-unsplash

Varzucile mititele, pe numele lor “Bruxelles”, sunt un adevarat deliciu, daca stii cum sa le prepari. Ele se gasesc atat in stare proaspata, cat si congelata, si sunt la fle de gustoase in ambele variante.

Eu va propun o reteta de care n-o sa va mai saturati: cumparati o punga sau doua de varza de Bruxelles congelata, caci e mai la indemana din toate punctele de vedere, si trageti-o la tigaie in ulei de masline bine incins, cu vreo doua felii de unt.

Tigaia sa fie la foc mic, neaparat, cat sa se lase varza congelata. Asezati-o, apoi, intr-o tava de cuptor, si turnati peste ea: doua legaturi de patrunjel tocate, ulei de masline, vreo doi catei de usturoi tocati, sare, piper, bucatele de mozzarella, cascaval afumat ras si cateva bucatele de kaizer afumat, tras si el la tigaie, in prealabil. Dati totul la cuptorul bine incins, pentru vreo 30 de minute, si lasati la foc mic. Cand serviti bunatatea asta, turnati deasupra o mana zdravana de cascaval afumat ras si n-ar strica si o lingurita de smananta proaspata, alaturi.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita