Va recomandam o delicioasa reteta de sezon: Placinta cu dovleac.
Ingrediente
Pentru foi:
2 oua
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
10 linguri de apa
Faina cat cuprinde
Un plic praf de copt
Un praf de sare
Esenta de rom
Pentru umplutura:
Scortisoara
Dovleac ( 1 kg)
O cana de zahar
Esenta rom
Mod de preparare
Se bat ouale si adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, un praf de sare si esenta de rom. Se amesteca praful de copt cu putina faina si se adauga in compozitie turnati in ploaie faina cat sa iasa un aluat suficient de tare sa il puteti intinde. Impartiti aluatul in doua, pentru ca vom face 2 foi.
Radeti dovleacul si caliti-l cu o cana de zahar,putina esenta de rom si scortisoara dupa gust.
Intindeti prima foaie turnati dovleacul peste care presarati putin pesmet pentru a mai absorbi din sucul lasat de acesta. Puneti si cea de-a 2 foaie cu o furculita intepati din loc in loc pentru a iesi aerul cald ce se va forma intre cele 2 foi, si bagati la cuptor pentru circa 45 minute.
Taiati placinta cand aceasta este rece. Presarati zahar pudra pe ea si pofta buna!