Ultimele

Gigi Papa … reloaded! :)

Retetele tale » Gigi Papa … reloaded! :)

Dragi mamici,

Imi permit astazi sa va readuc aminte de copilarie, cu o reteta simpla si rapida, pe care bunica mea o facea cu drag, stiind ca asa imi potoleste pofta de “ceva bun”. Este vorba despre Gigi Papa, care astazi am aflat ca mai este cunoscut si sub denumirea de “Friganele”! 🙂 Sper din tot sufletul sa va placa propunerea mea, nu neaparat pentru gustul nemaipomenit al acestui desert (nu este un desert sofisticat sau care satisface cele mai pretentioase gusturi), ci pentru faptul ca prin fiecare muscatura ne ofera senzatiile traite in copilarie, cand bunicii erau in viata, voiosi si binedispusi in permanenta, cand ne asezam la masa toata familia si mancam impreuna, savurand orice ar fi fost de mancare si facandu-ne pofta unii altora, cand grijile si tristetea nu aveau loc de veselie, de joaca cu prietenii de pe strada, de cataratul in nucii din gradina si de vise copilaresti!

Va invit deci sa experimentati aceasta reteta simpla si sa visati la copilarie!

Ingrediente:

1 paine;
300 ml lapte;
o ceasca de zahar pudra;
3 oua;
150 ml ulei;
100 g miez de nuca;
3 lingurite de miere de albine;
1 banana.

Mod de preparare:

Painea se taie felii (nu prea subtiri, ca sa nu se rupa dupa ce se scot din lapte). Se pregatesc doua castroane, unul in care se pune laptele, celalalt pentru oua, care se bat pana la omogenizare. Intr-o tigaie se incinge uleiul, apoi feliile de paine se inmoaie in lapte, apoi se dau prin ou si se pun la prajit in ulei. Dupa ce s-au prajit toate feliile de paine, jumatate dintre ele se pudreaza cu zahar, pentru celelalte se pregateste un “sos”:
Se curata banana de coaja si se piseaza cu ajutorul unei furculite. Miezul de nuca se taie bucatele, apoi se adauga peste banana, impreuna cu mierea de albine si se amesteca. Acest “sos” se foloseste pentru a unge celelalte felii de paine prajita, peste care n-am pus zahar, cu scopul de a le indulci.

Gigi Papa este un desert care se serveste cald, cu gandul la copilarie!

PS: Pont util: Daca va plac deserturile cu un gust mai intens de dulce, ar fi indicat sa amestecati zaharul cu ouale batute, pentru ca si miezul de paine sa se indulceasca!

Va doresc POFTA BUNA! 🙂

Data articol: ianuarie 20, 2012