Iata un delicios desert: Faguri cu crema de lapte.
Ingrediente Faguri cu crema de lapte
ALUAT:
-250 gr. zahat tos
-250 ml. ulei
-5 oua
-un varf amoniac stins intr-un pahar de lapte de un sfert
-faina cat cuprinde (sa fie ca o smanta groasa)
CREMA:
-8 linguri zahar tos
-8 linguri faina cu varf
-cacaoa
-1 kg.lapte
-esenta rom
-un pachet unt sau margarina
Mod de preparare Faguri cu crema de lapte
Aluat
Se amesteca toate ingredientele mai putin faina,bine cu mixerul ,si la urma se adauga faina atat cat aluatul sa fie ca o smantana groasa.Cand am terminat coacem aluatul in forma pe aragaz.
Crema
Se pun intr-o cratita zaharul,faina,cacaua si laptele si se pun pe aragaz la foc mic si se mesteca continuu pana se ingroasa.Cand am terminat dam oala de pe foc o lasam sa se racoreasca si cand e putin calduta adaugam esenta de rom si margarina sau untul.
Punem crema intr-e 2 faguri si lipim,imainte de a servi dam la rece prajiturile cam 1-2 ore.
Incearca si aceasta reteta video