Ultimele

Dulce de Leche – Dulceata de Lapte

Mod de preparare

Se pune laptele cu zaharul la fiert (foc mic) intr-un recipient antiaderent mai marisor deoarece spre final laptele, dupa cum bine stiti, se ”inmulteste” 😉 (eu am folosit ceaunul de tuci de la mama).

Se tine pe foc circa 1 ora si jumatate, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca (eu am folosit un tel de inox).
Dupa o ora dulceata va incepe sa se lege si isi va schimba culoarea din crem pal spre crem-auriu.
In momentul cand dulceata devine un pic mai densa (incercati ca la dulceata, scoateti intr o lingurita si lasati un pic la racit) stingeti focul si mai amestecati 1 minut.
Dupa ce se raceste putin, o puneti in borcanele (iese cam 700-750 gr produs finit) si se pastreaza la rece.
Aceasta dulceata o puteti folosi in prepararea cremelor pentru prajituri sau chiar ca si glazura sau toping, aici depinde de imaginatia fiecaruia dintre voi.
Va spun sincer cu greu ma pot abtine sa nu fur cate o lingurita din borcanelul pe care il am desfacut in frigider ;).

Cu gandul ca v-am fost de folos va doresc Spor la dulcetit!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: iulie 10, 2015