Ultimele

Colac pufos

Retetele tale » Colac pufos » Pagina 2

Mod de preparare
Inmuiem putin drojdia in apa calduta. Intr-un castron punem faina si facem un gol la mijloc, acolo unde vom pune apa calduta, drojdia dizolvata, sarea, uleiul si mierea. Facem un aluat din toate si framantam bine, dupa care il invelim bine si il lasam la odihnit timp de 1 ora. Cand aluatul este frumos crescut, il impartim astfel: 3 bile pentru cele trei suluri si 8 bile din care 6 vom punem in mijlocul colacului, dintr-una vom intinde o foaie nu foarte mare de grosimea 1 cm, iar ultima bila o vom folosi la lipt marginile. Din cele 3 bilute vom face 3 suluri lungi pe care le vom impleti. Foaia intinsa, ca un cerc, o vom pune in tava unsa cu ulei, iar de jur imprejur vom aseza coronita impletita. Mai facem dintr-o biluta un sul si lipim, pe margine, in interior, coronita de foaie. Adaugam si cele 6 bile in golul format. Lasam la crescut in tava cam 40 minute. Ungem painica cu un galbenus de ou si o dam la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: octombrie 17, 2017