Ultimele

Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale

Retetele tale » Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale
Chec cu cacao nuci si fulgi de migdale

Pentru un desert rapid si savuros, va recomandam acest chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale.

Ingrediente Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale

8 oua mici
350 zahar
~ 400 gr faina (poate fi mai mult sau mai putin, depinde de oua si de zeama de la portocala)
10 linguri ulei
1 lingura cacao
zeama de la o portocala mare sau o lamaie (alegeti voi cu ce sa-l faceti)
2 zahar vanilat
un praf de sare
1 praf de copt
1 varf de bicarbonat (optional)
esente
coaja de portocala sau lamaie

Mod de preparare Chec cu cacao, nuci si fulgi de migdale

Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine ca o crema. Adaugati uleiul, sarea, zeama si coaja rasa de portocala (sau lamaie), esente dupa gust (vanilie, rom,etc) si la final faina amestecata cu praful de copt. (eu adaug si un varf de bicarbonat, dar merge si fara)
Daca alegeti sa-l faceti si cu cacao, amestecati cacao cu ~15 linguri din compozitia simpla (opriti din compozitie inainte de a pune toata faina)
Intr-o tava tapetata cu ulei si hartie de copt turnati mai intai compozitia simpla, apoi pe cea cu cacao.Deasupra presarati nuci faramitate, fulgi de migdale stafide sau ce va place.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10 minute, dupa care reduceti focul la 170 grade (foc potrivit) si mai lasati 45 minute. La mine a durat asa mult deoarece am folosit o tava mare pentru cozonac. Daca folositi tavi mici de chec timpul de coacere mai scade si zic eu ca tot “Regina Scobitoare” o sa va asigure ca checul este gata.
Dupa ce-l scoateti din cuptor asezati-l pe o parte la racit.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: august 27, 2024