Mod preparare
In primul rand, incalzim cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol punem untul si zaharul,apoi le mixam usor pana cand acestea se transforma intr-o crema semifina si pufoasa.
Cernem usor faina deasupra,apoi omogenizam intreaga compozitie cu spatula.
Spargem cele doua oua intr-un bol separat, le batem bine apoi le adaugam peste ingredientele de mai sus, dupa care adaugam si extractul de vanilie si optional praful de scortisoara.
Ungem formele de briose cu putin unt sau le tapetam cu hartiutele speciale pentru briose, apoi cu o lingura ,umplem fiecare forma in parte cam 3/4 din volumul lor (pentru ca briosele isi maresc volumul in timpul coacerii).
Se tin la cuptor pentru maxim 20-22 minute la 180 grade. Se scot, se lasa la racit apoi se orneaza cu crema de unt (ButterCream), frisca, crema de ciocolata, bombonele etc sau le puteti servi asa simple cum sunt.
Eu am facut compozitie tripla si tot nu s-au saturat piticii mei, pentru ca formele mele de briose sunt destul de marisoare, deci inarmati-va cu mai multe ingrediente, inca de la inceput, caci nu veti putea rezista ispitei 😉
Citeste continuarea: 1 2