Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Briose cu gem. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
250 gr faina
200gr iaurt
2 oua
70 ml ulei
10 gr praf de copt
80 gr zahar
1 vf cutit sare
100gr gem (sau crema ciocolata )
Mod de preparare
Intai de toate aprindem cuptorul sa se incinga bine. Intr-un bol amestecam ouale, uleiul si iaurtul. Amestecam energic dupa care adaugam faina in ploaie, amestecata in prealabil cu sarea, zaharul si praful de copt.
Se omogenizeaza bine compozitia. Ungem formele de briose cu unt sau le tapetam cu hartiutele speciale, punem in forme cam o lingura mare de aluat, putin gem sau crema de ciocolata, apoi completam cu aluat (Atentie nu umpleti formele la refuz, tineti cont ca datorita prafului de copt ele isi maresc volumul cu aproape o jumatate din cantitatea turnata in forme). Se baga la cuptor pentru maxim 20-25 min la foc mediu.
Pofta buna!