Siropul preparat din flori de salcam pastreaza aroma acestora, si pot fi pastrate chiar si peste iarna.
Ingrediente Sirop din flori de salcam
1 kg de flori de salcam, curatate de codita principala, spalate bine
1 kg de zahar tos
2 litri de apa
zeama de la o lamaie
coaja de la o lamaie, taiata bucati mari, numai partea galbena
2 plicuri de zahar vanilinat
1 praf de sare
Mod de preparare Sirop din flori de salcam
Florile de salcam se pun la fiert cu 1.5 l apa, pentru 20 min, la foc mare. Apoi se acopera si se lasa pana a doua zi la macerat.
Se strecoara ceaiul concentrat si se preseaza bine florile.
Se prepara un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mare pentru 10 min. Se indeparteaza spuma.
Se adauga ceaiul peste sirop, praful de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Se lasa la fiert, la foc mare pana scade aproape de jumatate, se indeparteaza coaja de lamaie.
Se pune siropul fierbinte in sticle cu capac etans.
Se acopera bine si se lasa sa se raceasca. Se pastreaza foarte bine si peste iarna.
Din cantitatile de mai sus se obtin 1.6 l de sirop concentrat.
Pentru alte retete delicioase ne gasiti aici
Incearca si aceasta reteta video