Tarta cu rosii si spanac

13 iunie 2014,

Iata o delicioasa tarta cu rosii si spanac.

 

 

Ingrediente:

Pentru 8 portii

– o foaie dubla (mai groasa) de aluat pentru placinta;
– 1 lingura de ulei de masline;
– o ceapa tocata marunt;
– 8 frunze de spanac (sau 4 rulouri decongelate);
– ½ cana de branza feta rasa sau maruntita;
– o rosie mare taiata bucatele;
– 2 oua;
– o cana cu lapte;
– un praf de nucsoara.

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul de 350 de grade. Foaia de aluat se pune intr-o tava, dar nu se baga inca la cuptor. Intr-o tigaie de teflon se pune ceapa la calit in uleiul de masline si se tine la foc mediu pana capata o culoare aurie, translucida. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu frunzele de spanac taiate marunt si se lasa deoparte. Pe foaia de aluat se repartizeaza apoi branza maruntita in mod egal pe toata suprafata si se adauga in acelasi mod si spanacul impreuna cu ceapa calita si bucatelele de rosii.
Se amesteca separat ouale batute bine, laptele si nucsoara pana la omogenizare si se toarna peste foaia de placinta pregatita cu celelalte ingrediente. Acesta, pe langa savoarea data preparatului are si rolul de a lega compozitia tartei. Se lasa in cuptor pentru aproximativ 50 minute – 1 ora si se serveste calda sau rece.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Minimax
Gradinita