Tagliatelle cu urzici

08 martie 2019,
Tagliatelle cu urzici

Pentru ca eram curioasa sa incerc si varianta de “casa” a tagliatelelor am incercat aceasta reteta pe care am gasit-o pe un site italian. Pot sa va asigur ca merita tot efortul sa le incercati.

 

Ingrediente Tagliatelle cu urzici

350 g de urzica proaspata
200 g grâu dur (puteti folosi doar faina 000)
200 g faina 00
sare
3 oua (aproximativ 140 g)

 

 

Mod de preparare Tagliatelle cu urzici

Curatati urzicile de tulpina apoi spalati-le bine in 2-3 ape.(puneti manusi de latex)
Opariti urzicile timp de 2-3 minute in apa clocotita,apoi le lasati la scurs.
Tocati urzicile marunt (eu le-am tocat la robot), apoi le amestecati cu ouale si sarea. Adaugati la final faina pentru a obtine un aluat destul de tare. Puneti aluatul pe masa presata cu faina si intindenti o foaie subtire. Pentru taiere eu am folosit aparatul pentru paste, dar daca nu aveti incercati sa le taiati fasii cat mai egale. Lasati-le timp de 30 de minute la uscat inainte de a le fierbe in apa cu sare.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita