Mod de preparare Pizza de casa
Se cerne faina.
Intr-un castron se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar, putina apa calduta si putina faina, se amesteca pana devine de consistenta unei smantani mai groase si se lasa sa creasca.
Duca ce a creascut se pune in mijlocul fainii. Se adauga apa calduta putin cate putin in timp ce framanti bine aluatul, din cand in cand adaugati cate putin ulei si continui framantarea pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa alutul sa creasca apoi se in tinte si se aseaza intr-o tava de copt.
Intr-o oala, de capacitate mica, se apune putina apa cu bulion, condimente (sare, piper, boia iute), o lingurita otet de mere, sau zeama de lamaie, o lingurita ulei de masline, si se lasa sa fiarba bine, mestecandu-se continuu.
Aluatul intins in tava tapetata cu ului, se inteapa din loc in loc cu o furculita, se unge cu un strat de sos de bulion, se rade cascaval, se adauga sunca, taiata felii subtiri sau cubulete, ciupercile taiate rondele, maslinele taiate rondele, se rade deasupra cascaval si se orneaza cu felii de rosii si ardei.
Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10-15 min.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Citeste continuarea: 1 2