Pizza Rustica

26 noiembrie 2014,

O reteta pe placul tuturor: pizza rustica.

 

Ingrediente

Aluatul: 500 gr. faina, 1 plic drojdie uscata, 2 lingurite sare,1 lingurita zahar, apa calduta, un pic de ulei.

Ingrediente pizza: branza de vaca, ciuperci proaspete, sunca presata, carnaciori de gratar, masline, rosii, sare, piper, oregano (si orice altceva aveti pofta).

 

 

Mod de preparare

Mod

Pregatirea aluatului:  Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si se lasa 10 minute. Dupa aceea, se amesteca cu faina, sarea si zaharul, uleiul (2-3 linguri) si cu apa calduta cate putin pana obtinem un aluat potrivit, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit intr-un vas uns cu ulei (30-45 de minute).

Preparare pizza:
Dupa ce a crescut aluatul, il intindem pe masa de lucru, unsa in prealabil cu ulei, apoi asezam blatul in tava care o avem disponibila pentru pizza. Fiecare poate sa intinda aluatul de grosimea dorita, dar atentie, la copt va creste.

Ulterior asezarii aluatului in tava, daca nu e din teflon, vom unge tava cu ulei si punem ingredientele de pizza: 1-2 rosii le pasiram cu blenderul, apoi cu pasta obtinuta, ungem blatul (nu prea mule rosii sa fie pentru ca blatul nu se mai coace). Urmeaza branza rasa marunt (se poate folosi cascaval sau mozzarella) apoi sunca, apoi ciupercile curatate si taiate feliute subtiri, carnaciori ii taiem rondele, apoi restul ingredientelor (puteti adauga orice altceva va place pe pizza). Deasupra se mai poate pune branza. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Se stropeste cu putin ulei de masline.
Se da la cuptor la foc mediu aprox. 15-20 minute in functie de cuptorul fiecaruia. La final, marginile blatului se vor rumeni si se vor desprinde de tava.

A iesit delicioasa a noastra, bafta si voua, pofta buna!

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita