Pizza la tigaie

16 septembrie 2021,
PIZZA LA TIGAIE - SIDDY - Pizza la tigaie

V-ati gandit vreodata ca puteti face pizza rapid, la tigaie? Doina-Sidonia ne invata cum.

 

Pizza coapta in tigaie, in maxim 20 de minute e gata! Va asigur ca nimeni nu isi va da seama ca n-a fost coapta in cuptor, iar blatul va fi mai moale sau mai crocant, in functie de cat timp o coaceti.
Ce topping sa-i puneti? Ce vreti voi, ce va place mai mult sau ce resturi gasiti prin frigider….

 

 

Ingrediente Pizza la tigaie

150 g faina
2 oua
100 ml iaurt
2 linguri ulei
ketchup
oregano
1/2 plic praf de copt
20 g unt
sare
piper

 

Topping :

100 g bacon cubulete
70 g salam crud uscat
50 g carnati afimat uscat
100 g cascaval
100 g ciuperci taiate

 

 

Mod de preparare Pizza la tigaie

Iaurtul cu ouale si uleiul le mixam in blender iar faina o amestecam impreuna cu praful de copt si sarea apoi o punem lingura cu lingura peste amestecul de oua cu iaurt. Obtinem o coca moale, mai groasa secat la clatite.
Salamul il feliem subtire, la fel si carnatul.
O tigaie nonaderenta mare cu diametrul de 28 cm a fost a mea o ungem obligatoriu cu unt si cand e calda punem aluatul de pizza in ea.
Ungem cu ketchup deasupra , presaram oregano si piper.Radem cascaval in strat subtire si punem mezelurile feliate si deasupra un strat gros de cascaval.
Punem capacul pe tigaie si asezam tigaia pe ochiul mare de aragaz la foc mic.Lasam asa 10 minute si nu ridicam capacul deloc.
Apoi verificam blatul daca ne place cat este de copt si de crocant, In functie de aceasta il mai lasam pe foc sau nu.
Cand suntem nultumiti cum arata pizza o scoatem din tigaie si o servim.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita