Va recomandam aceasta pizza cu legume.
Ingrediente Pizza cu legume
-pentru blat avem nevoie de:
– cca 1/2 kg faina
-100 gr unt sau margarina
-100 ml lapte
-10,15 g drojdie verde
–sare
-1/2 lingurita zahar
pentru umplutura avem nevoie de :
-100 gr masline negre
-1 ardei rosu
-1 rosie
-200 gr cascaval
-200 gr ciuperci proaspete (champions)
-50 g suc de rosii
-anghinare
-2,3 oua
Mod de preparare Pizza cu legume
Pentru aluat: se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga laptele caldut si se amesteca apoi adaugam faina, sarea si untul sau margarina si se framanta, daca mai este nevoie se adauga faina sau apa. Lasam intr-un loc caldut cca 10,15 minute dupa care intindem coca intr-o tava, unde am pus hartie de copt, si intepam cu furculita din loc in loc .
Ungem blatul cu suc de rosii si radem cascaval deasupra (sa cuprinda tot blatul), adaugam ciupercile taiate feliute, ardeiul, rosia taiata feliute, masline si anghinare si dam la cuptor pt cca 20-25 de minute; inainte sa scoatem batem ouale si turnam peste pizza si mai lasam la cuptor inca 5, minute .
Imagine de Yenni Vance de la Pixabay