Iata o reteta de pizza cu ciuperci si cascaval, usor de preparat si pe placul tuturor.
INGREDIENTE BLAT Pizza cu ciuperci si cascaval
-400 gr faina
-25 gr drojdie (un cub),sau 2 plicuri cu drojdie uscata
-1 lingura de zahar
-125 ml apa calduta
-1 lingurita sare
-4 linguri cu ulei de masline
UMPLUTURA
-1 cutie ciuperci
-100 gr kaizer
-3 carnati cabanos (sau orice fel de carnati aveti)
-100 gr masline taiate
-100 gr cascaval ras
-2 rosii
-1 ardei gras rosu
MOD DE PREPARARE Pizza cu ciuperci si cascaval
Preparare blat:
Din faina,drojdie,apa,sare,zahar si ulei sa prepara un aluat,care se lasa la crescut 30 minute.
Se face din aluat o painisoara mare sau se patru mai mici.Se face o taietura in forma de cruce pe acestea si se presara cu un pic de faina.Se mai lasa sa creasca 20-30 minute. (Eu l-am lasat in cuptorul inchis ferit de curentii de aer).
Se incalzeste cuptorul.Se framanta bine,apoi se intinde in tava de la aragaz ,avand grija sa ridicam marginile un pic in sus.
Se unge cu suc de rosii sau ketchup dulce.
Se pune kaizerul,carnatii,ciupercile,maslinele,rosiile,ardeiul si la sfarsit cascavalul ras.
Se tine la cuptor cam 15-20 minute,in functie de cat de bine coace cuptorul.
Se serveste calda.
Incearca si aceasta reteta video