Pentru cei care sunt in cautarea pentru o reteta rapida, simpla si sanatoasa, pastele primavera sunt solutia perfecta.
Aceasta reteta combina diferite arome pentru cerul gurii si va ofera o experienta culinara buna. Puteti adauga la acest preparat o bucata de pui la gratar si o bautura rece.
Pastele primavera au origine italiana (primavera=primavara) si nu au o reteta precisa. Totusi pastele de primavara trebuie sa contina neaparat legume verzi de diferite culori, parmezant si alte condimente. Legumele verzi ofera un aspect deosebit pastelor, asa ca folositi-le cat mai diversificat.
Ingrediente Paste primavera
legume congelate 1/2 cana (mazare, sparanghel, broccoli, conopida, morcovi si ardei)
1/2 ceasca rosii taiate in jumatate (se poate folosi si rosii cherry)
1/2 cana parmezan ras
1 catel de usturoi, tocat marunt
1 lingura ulei de masline
200g paste penne
sare si piper
Mod de preparare Paste primavera
Gatiti pastele in apa clocotita timp de 10 minute. Dupa aceea se scoate dn apa si se pun in apa rece, dupa care se scurg bine de apa.
Acum,intr-o tigaie medie, puneti ulei de masline, se adauga usturoiul. Se amesteca cu legumele (decongelate) si rosiile, se fierbe timp de 3 minute acest continut. Dupa timpul de gatire se adauga pastele (drenate) si se adauga parmezan ras. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si se serveste.
Puteti decora acest fel de mancare cu cateva frunze de spanac taiat in julienne (fasii subtiri) si se amesteca cu paste, pentru a da un pic de culoare.
In mod similar, puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi cartofi fierti, sunca taiata cubulete sau porumb dulce pentru a completa reteta.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Mgg Vitchakorn on Unsplash