Paste marinara

08 martie 2020,
Paste marinara - sfatulparintilor.ro - pexels_com - pasta-dish-on-white-ceramic-bowl-3778857

Iata o reteta de paste marinara. Simplu de facut si delicioasa.

Ingrediente Paste marinara

2 linguri ulei de masline
2 capatani de usturoi, bine pisate
250 g bacon, bine taiat
250 g ciuperci taiate
1 kg fructe de mare marinara, dezghetate
2 crengute proaspete de cimbru
60 ml sherry
50 g sos de tomate
sare si piper dupa gust
250 ml smantana
suc de la 1 lamaie
sare de lamaie
busuioc proaspat pentru garnisire

Mod de preparare Paste marinara

1. Incalziti uleiul intr-o tigaie mai mare si prajiti usturoiul, baconul si ciupercile timp de 5 minute. Amestecati si fructele de mare marinara, cimbrul, sherry-ul si sosul de tomate si lasati totul sa fiarba.
2. Reduceti temperatura si mai lasati sa fiarba timp de 10 minute. Asezonati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati smantana si mai lasati sa fiarba cateva minute.
3. Turnati sosul intr-o oala mai mica si aduceti din nou la fierbere, pana scade si se ingroasa.
4. Asezonati cu sucul si sarea de lamaie. Garnisiti cu busuioc si serviti cu paste.

Photo by Stephen VanHove from Pexels

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita