Iata o noua reteta trimisa de Danielapatty: Paste cu sos picant de vinete.
INGREDIENTE Paste cu sos picant de vinete
400 g spaghete No.5 Barilla;
1 ceapa;
2-3 rosii ;
2 vinete mari;
1 ardel kapia;
1 ardel iute;
sare;
piper;
chili;
frunze menta; rosii cherry (pentru decor);
MOD DE PREPARARE Paste cu sos picant de vinete
Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din gradina. O vanata o feliem pe lungime, o condimentam si o punem pe gratar pentru ca o sa ne fie necesara la decorul final.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei si calim ceapa pana devine sticloasa, dupa care adaugam legumele taiate: vanata, ardeiul iute si ardeiul kapia.
Calim legumele pana se inmoaie usor,iar apoi adaugam rosile blenduite, sare, piper si alte condimente care sunt suficiente pentru a da un gust desavarsit pastelor.
Cat timp legumele se scalda in sosul de rosii pret de 10 minute, separat intr-o oala mare punem spaghetele Barilla la fiert conform instructiunilor de pe cutie.
Cand pastele sunt fierte se amesteca cu sosul picant de vinete pana la omogenizare.
Si pentru ca sunt o pasionata a fotografiei culinare, cand pastele au fost gata, m-am jucat putin cu aranjarea lor in farfurie, invelind paste in felii de vinete coapte la gratar.
Incearca si aceasta reteta video