Cand va e dor de o reteta altfel de paste, incercati Paste cu legume si condimente.
700 g cartofi,
450 g paste penne,
225 g mazare congelata,
225 g fasole verde congelata,
4 linguri ulei de masline,
2 catei de usturoi,
2 linguri menta proaspat tocata,
1-2 ardei iuti,
sare, piper, boia.
Se curata cartofii, se spala bine si apoi se taie bucati mari. Intr-o cratita se pune apa cu un strop de ulei si sare si se pun cartofii la fiert, dupa care se scot cartofii, se scurg, si se lasa la racit. Se fierb apoi pastele in apa sarata si cu un strop de ulei. Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline in care se calesc fasolea verde, ardeii si usturoiul pisat. Se calesc timp de 3-4 minute dupa care se adauga cartofii mazarea decongelata, menta tocata marunt, sarea, piperul si daca doriti si putina boia. Se amesteca bine si apoi se lasa la calit timp de 2 minute. Intre timp se verifica pastele iar daca s-au fiert, se scurg, se clatesc putin cu apa rece si se amesteca cu legumele calite. Se orneaza cu frunze de menta proaspata si se servesc imediat.
Pofta buna!
Cuvinte cheie: Paste cu legume si condimente, retete de paste