Paste carbonara cu sunculita afumata # Reteta 7
Reteta de la abetina.
Ingrediente Paste carbonara cu sunculita afumata
-300 gr.spaghete,
-300 gr.sunculita afumata,
-2 cepe,
-1 ardei iute rosu uscat,
-50 ml.ulei de masline,
-300 ml.lapte dulce,
-1 plic MAGGI Ideea Zilei Spaghete Carbonara.
Mod de preparare Paste carbonara cu sunculita afumata
-Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se scrug de apa.
-Se taie ceapa marunut, se caleste, se adauga sunculita taiata cubulete, se rumeneste putin si se adauga plicul de MAGGI Ideea Zilei Spaghete Carbonara stins in 300 ml. lapte dulce si 100 ml. apa rece. Se fierbe la foc potrivit circa cinci minute si se adauga pastele peste compozitie.
Pofta buna!
Paste carbonara cu spanac si muguri de pin de la Adi Hadean # Reteta 8
Ingrediente Paste carbonara cu spanac si muguri de pin
500 g spaghete (fine, nr. 3)
2 oua intregi
6 galbenusuri (din albusurile ramase puteți face bezele),
200 g bacon taiat marunt
500 g baby spanac
50 g muguri de pin (sau nuci)
o cana de apa in care au fiert pastele,
o lingura de unt
100 – 150 g de cascaval ras fin (parmezan, eu am avut cascaval afumat „de casa”).
Mod de preparare Paste carbonara cu spanac si muguri de pin
Am pus pastele la fiert (5 minute), timp in care am pus la prajit baconul pana a devenit crispy (ca o jumara), dupa care l-am pus la scurs pe cateva servețele.Am prajit mugurii de pin 2-3 minute pana au prins culoare si i-am lasat sa astepte.
Am pregatit sosul pentru paste din 2 oua + 6 galbenusuri, in care am amestecat cascavalul ras fin.
Intr-o tigaie am topit o lingura de unt in care am pus spanacul si l-am calit 20-30 de secunde pana s-a micsorat. Apoi am adaugat pastele fierte si cana de apa de paste, amestecand pe foc timp de 1-2 minute. Am stins focul si am adaugat sosul, amestecand continuu pana s-a legat tot preparatul.
Pentru a combina mai bine texturile, nu am amestecat bacon-ul si mugurii de pin in paste, ci i-am asezat separat.
Acest preparat simplu scoate la lumina tot ce e mai bun din mancare – ingrediente bune, gustoase, care vorbesc de la sine. Au iesit foarte, foarte bune, prilej cu care va recomand si voua ca atunci cand ramaneți in pana de idei – keep it simple – folosiți ce va place!
Pofta buna!
Paste carbonara fara smantana de la Chef Florin Dumitrescu # Reteta 9
Ingrediente Paste carbonara fara smantana
spaghete,
piper proaspat macinat ,
25g parmezan ras,
1 ou,
50g bacon,
100 g spaghete
Metoda de preparare Paste carbonara fara smantana
Intr-o tigaie se prajeste baconul taiat cuburi. Adaugati in tigaie cate un polonic de apa din oala in care fierbeti pastele!
Parmezanul trebuie sa fie ras, iar galbenusul pregatit! Culoarea sosului din tigaie trebuie sa fie usor maronie, pana puneti pastele, iar baconul destul de crocant.
Puneti spaghetele in tigaie, amestecati, opriti focul, puneti parmezanul, amestecati, galbenusul il spargeti in tigaie si amestecati, puneti inca o lingura de apa fierbinte din oala in care ati fiert pastele, macinati piper proaspat si puneti in farfurie!
Pofta buna!
Paste carbonara de la Nicolai Tand # Reteta 10
Ingrediente Paste carbonara
(pentru 1 portie)
100 g paste de care doriti dvs. Aveti grija sa respectati timpul de fierbere
sunca
o lingura sanatoasa de smantana
un galbenus de ou
parmesan
sare
piper
Mod de preparare Paste carbonara
Dupa ce s-a incins uleiul in tigaie se trage repede sunca si se adauga smantana si se lasa putin sa se reduca. Se adauga apoi un galbenus de ou, parmesanul si se lasa pana se leaga.Se pun pastele, pe care le ati fiert separat in apa si sare, si rezultatul va fi spectaculos. Potriviti de sare si piper si gata! Folositi sunca si parmesan dupa placul dvs. Sa nu va fie frica sa incercati lucruri noi. Optional puteti folosi si usturoi daca va place. Eu am pus pastele si putin la cuptor. Am presarat putin parmesan deasupra si le-am lasat putin la cuptor pana s-au rumenit deasupra. Nu dureaza mult si face ca acest fel de mancare sa fie mai special. Serviti cu un vin alb si nu trebuie sa va mai preocupati decat de companie!
Pofta buna!
Paste carbonara la cuptor # Reteta 11
Ingrediente paste carbonara la cuptor
- un pachet spaghete
● 200 g bacon - o ceapa
● 200 ml smantana de gatit - 4 oua
● o lingurița ulei - sare
- piper
Mod de preparare paste carbonara la cuptor
- Se pun pastele la fiert in apa clocotita si se lasa conform timpului inscris pe pachet.
2. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei cu baconul taiat. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga smantana si se presara cu sare si piper.
3. Pastele se repartizeaza in forme individuale, se toarna sosul de smantana, se pune cate un ou deasupra si se dau la cuptor sa se inchege oul.
Pofta buna!
Paste carbonara #Reteta 12
Ingrediente paste carbonara
300 g kaizer,
500 g paste,
1 catel usturoi,
2 galbenusuri,
1 cutie mica de smantana,
100 g mozzarela
Mod de preparare paste carbonara
Kaiserul taiat bucati se caleste cateva minute, dupa care se adauga usturoiul intreg pret de cateva minute. Se bat galbenusurile cu smantana si se sareaza. Se fierb pastele tinand cont de indicatiile ambalajului, apoi se scurg de apa. Se amesteca kaizerul cu sosul de smantana si se pun peste pastele fierbinti. Se adauga mozzarela si se servesc calde.
Pofta buna!
Paste carbonara de la Jamie Oliver #Reteta 13
Ingrediente Paste carbonara de la Jamie Oliver
-
- 3 oua ecologice
-
- 40+ g parmezan
-
- sare de mare
-
- piper proaspat macinat
-
- 150 g pancetta
-
- 200 g spaghete
-
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare Paste carbonara de la Jamie Oliver
- Pune galbenusurile intr-un castron, rade parmezan deasupra, potriveste de piper, apoi amesteca bine si da castronul deoparte.
- Taie pielitele de pe pancetta si taie carnea ramasa.
- Fierbe spaghetele intr-o cratita cu apa si un praf de sare pana cand sunt mediu facute.
- Freaca o tigaie cu pielitele si grasimea taiata de pe pancetta, pune tigaia la foc mediu si adauga catelul de usturoi strivit in mana.
- Dupa 1 minut adauga si pancetta taiata bucatele, lasa tigaia la foc pentru alte 4 minute, pana cand devine usor crocanta.
- Scoate catelul de usturoi si arunca-l. Pastreaza putina apa din cea in care au fiert spaghetele, apoi scurge-le si adauga-le in tigaie.
- Agita bine compozitia din tigaie pentru a prinde aroma ramasa, apoi da tigaia de pe foc.
- Adauga putina apa de la paste, potriveste de piper, apoi adauga galbenusurile. Agita tigaia si mai adauga apa daca e necesar.
- Serveste fiecare portie de spaghete carbonara cu parmezan ras deasupra si cu putin piper.
Vezi video aici.
Photo by Bruna Branco on Unsplash
Citeste continuarea: 1 2