Iata o reteta delicioasa si usor de preparat de Paste Carbonara.
Ingrediente Paste Carbonara
500 g spagheti
3 oua
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
150g pancetta(sau kaiser)
200 g parmezan ras
sare, piper
Mod de preparare Paste Carbonara
Punem o tigaie pe foc si apoi uleiul de masline; adaugam usturoil feliat si-l tinem pana se rumeneste putin;il scoatem imediat (in felul acesta dam aroma uleiului!). Adaugam pancetta taiata bucatele, rumenim usor apoi dam deoparte.
Intr-un castron batem ouale cu sare si piper (lasam sa-si ia ouale o culoare frumoasa de la sare!)
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet. Le scurgem bine de apa si asa fierbinti le amestecam,intr-o tigaie incapatoare cu pancetta. Tot acolo punem si ouale batute cu 50 g parmezan ras, amestecand usor.
Servim in farfurie cu restul de parmezan ras cat sa acopere bine toata suprafata farfuriei!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com